Montering

Allmänt


Fundamentet placeras i våg på ett dränerande underlag, t ex, singel eller Leca. Beräkna höjden så att markytan ligger ca 5 cm ovanför fundamentet.

Montering på sockel
Dubbarna som håller gravstenen skall vara av syrafast rostfritt stål och trycks ner i fundamentets hål. Placera gravstenen på dubbarna.

Förstärkt förankring i mark
Gravstenar med höjd över 90cm (eller om instabila markförhållanden råder) kräver att fundamentet stabiliseras mot marken. Detta görs enkelt genom att utnyttja de två hål som inte används för att fixera gravstenen. Borra med ett installationsborr och en vanlig slagborrmaskin så att hålen blir genomgående. Driv ner dubben genom fundamentet i marken. Markdubben kan vara av galvaniserat stål.

Rättning av befintlig gravsten
Om stenen fått en lutning på grund av markförändringar, bör man gräva runt fundamentet innan justeringen görs. Att rätta stenen endast genom att använda spett/ brytjärn bör undvikas då det kan skada fundamentet om detta inte är frilagt. Detta gäller även om man manuellt försöker att justera stenen.
REGISTRERING
SÅ HÄR GÖR DU FÖRSTA GÅNGEN:
• Fyll i hela registreringsformuläret med valfritt lösenord.

• Efter att du klickat på "Registrera" öppnar vi ditt konto. När det är klart får du ett mail från oss med dina inloggningsuppgifter, det kan ta någon arbetsdag.

• Logga in för att handla. Du kan också välja att byta det lösenord du fått mot ditt eget.

DU KAN SJÄLVKLART HANDLA UTAN ATT REGISTRERA DIG.